Bob de bouwer

Bob de Bouwer 2017 van start!

Met nieuwe en vertrouwde activiteiten ging Bob de Bouwer op 12 augustus van start. Klik hier voor de foto's


Bob de Bouwer Corsong Avond

Rond de klok van 19:30 verzamelden alle Bob de bouwers bij de leeuwerik om daarna hun spetterende optreden te geven, eenmaal verzameld en voor aan het podium te gaan kijken begonnen de zenuwen toch wel een beetje op te komen, maar het belangrijkste: iedereen had er super veel zin in! 

De tijd van hen optreden brak aan en de Bob de bouwers mochten inclusief hun kunstwerk het podium betreden, en ja zelfs de aller kleinste gingen mee het podium op. Iedereen deed z'n uiterste best voor het optreden en het was erg leuk om naar te kijken, de jury gaf als commentaar: prachtig die zelf gemaakte shirts en wat hebben jullie de lat hoog gelegd voor vanavond! Dat is natuurlijk al een hele prestatie, super gedaan Bob de bouwers! 

Bob de bouwer kreeg van de jury een 3e plek, op naar volgend jaar! 

Bob de Bouwer 20 augustus 2016 ochtend

Vandaag was het eindelijk zo ver; de corsong stond voor de deur. Na weken oefenen mochten de kinderen het eindelijk voor het 'echie' zingen. Om 11.15 mochten de kinderen in de Leeuwerik het nummer voor de jury zingen. Om de zenuwen wat in toom te houden hebben de kinderen eerst in de speeltuin bij de tent gespeeld en daarna nog wat spelletjes gedaan in de tennishal. Ook is de tennishal en het podium (waar het allemaal gaat gebeuren) goed verkend! Het meeste was gelukkig al bekend van het vorige jaar, waardoor het ietsjes minder spannend lijkt. Maar waarschijnlijk zal vanavond de spanning wel toeslaan als de Bob de Bouwers om 20.10u mogen optreden!! Dus kom vooral een kijkje nemen.

Bob de Bouwer 17 augustus 2016

Met goed wat kinderen, Bob de Bouwer begeleiders en ouders zat het honk deze Bob de Bouwer erg vol. Vandaag stonden er wat voorbereidingen voor de corsong op de planning. Er moest namelijk een t-shit versierd worden, wat gedragen zal worden tijdens het corsong optreden! Lotte had hiervoor van tevoren een mooie mal van ons Bob de Bouwer logo gemaakt zodat dit op elk shirt stond. Verder mochten de kinderen zo creatief mogelijk zijn met versieren; en dat is gelukt ook. Elk shirtje was totaal anders! Dat zal er vast leuk uitzien bij de corsong.

Als het shirtje af was, kon er nog een hondenmasker gemaakt worden. Dit werd gedaan op een plastic bordje met vilt. Voor de jongere kindjes wat dit wat lastiger, maar met wat hulp van de Bob de Bouwer begeleiding had elk kind dat wilde uiteindelijk een leuk hondenmaskertje!

Bob de Bouwer 13 augustus 2016

Het leuke uitje naar het bloemenveld stond vandaag op de planning! Met 10 bob de bouwers gingen we het bloemenveld op om mooie bloemen te knippen voor in onze mok, zodat we een mooi bloemstukje konden maken! Natuurlijk gingen we op zoek naar die mooie bloemen die meer dan 1 kleur heeft, maar die waren lastig te zoeken. Een opdracht voor volgend jaar dus! Gelukkig waren de bloemstukjes ook erg mooi geworden met de bloemen die geheel uit 1 kleur bestonden. Na wat ranja en een snoepje hebben we nog even gespeeld bij het bloemenveld. 

Terug bij het honk hebben we nog even het liedje van de corsong en de dansmoves geoefend. Ze beginnen het echt al goed te kennen! 

Bob de Bouwer  10 augustus 2016

 

Vandaag alweer de eerste Bob de Bouwer. Zoals iedere eerste Bob de Bouwer hebben we vandaag de uitleg van de mascotte gekregen en een rondleiding van de wagen gedaan. Een van de ontwerpers, Hans, heeft ons hier goed uitleg over gegeven, dankjewel Hans! We weten nu hoe groot de wagen wordt, hoe de luchtbellen en de waterspetters gemaakt worden en zelfs hoe de honden op de wagen heten: Lex en Lotje.

Hierna lekker gespeeld in de speeltuin en tenslotte is er van ons allemaal een foto gemaakt. Wat hiermee gedaan wordt is nog een verrassing, Alexander alvast dankjewel!

Hopelijk zien we jullie komende zaterdag, ook dan staat er weer iets leuks te gebeuren.


Bob de Bouwer 29 augustus 2015

 

De week voor het corso staat er bij de Bob de Bouwer altijd de activiteit buurten bij de buurten op het programma. Sinds vorig jaar gaan we met de auto en staat ook buurtschap Wernhout op het programma. Omdat dit zo goed was bevallen, deden we dat dit jaar weer. We begonnen bij buurtschap Wernhout en kregen daar uitleg van één van de ontwerpers. Daarna lieten ze ons wat delen van de beweging zien. Dit vonden de kinderen erg leuk. Als laatst mochten alle kinderen met verf hun hand op een groot stuk karton zetten, wat de begeleiders van buurtschap Wernhout speciaal voor de bob de bouwers gemaakt hadden. Ook sommige begeleiders deden mee! Toen de handen weer schoon waren, reden we door naar buurtschap Molenstraat. Daar was het erg druk omdat wij op precies hetzelfde moment aankwamen als de omroepers. Dit was echter geen probleem omdat alles al klaar lag voor ons. Net als vorig jaar mochten de kinderen bij deze buurtschap namelijk weer gaan knutselen. Ze kregen een houten plaat met daarop het silhouet van Vincent van Gogh, die ingekleurd mocht worden met verf. Toen ze hiermee klaar waren, gingen ze naar de maquette om te kijken of ze daar ook silhouetten van Vincent van Gogh konden herkennen. De kinderen hadden ze al snel gevonden! Na wat uitleg over de wagen bij de maquette, was het tijd om door te gaan naar de volgende buurtschap. Met de net beschilderde houten platen in hun handen, gingen we als laatst naar buurtschap Veldstraat. Ook hier werden we goed ontvangen met ranja en een snoepje. Nadat we eerst uitleg hadden gekregen over de wagen bij de maquette, mochten we daarna in de tent gaan kijken. Omdat de tent zo groot is, konden we vanaf de beneden verdieping alles goed zien. Nu werd het voor de kinderen goed duidelijk dat het drie verschillende wagens werden. Na buurtschap Veldstraat was het buurten bij de buurten weer voorbij en gingen we terug naar onze eigen tent.

 

Bob de Bouwer 26 augustus 2015

 

In totaal waren er 8 kinderen vanavond. We hebben een mooi schilderij gemaakt. Het schilderij was een karton die we met goud of zilver papier hebben bekleed en hierop zijn bloemen geplakt. Allerlei materialen hebben we hiervoor gebruikt. Bloemblaadjes van bierdopjes, bolletjes van stof en veertjes, de stelen waren van rietjes. Allerlei mooie creaties zijn gemaakt door onze Bob de Bouwers. De schilderijtjes gaan we ophangen met het jubileumfeest, zaterdag 26 september a.s.
De foto's die Monique maakte staan in het fotoalbum op deze website.
Tot zaterdag de 29ste!!!!

 

Bob de Bouwer 22 augustus 2015 Corsong!

Op 22 augustus 2015 stond de Corsong centraal bij de Bob de Bouwer. Nadat er eerst wat gespeeld was in het speeltuintje bij de tent, zijn we met 13 kinderen naar de tennishal van de Leeuwerik gereden. Daar hadden de kinderen de tijd om in de zaal rustig rond te kijken en nog een keer te oefenen met het jubileumlied. Daarna mochten ze een keer proef zingen voor de jury. Dit vonden sommigen zo spannend, dat ze vergaten te zingen! Omdat de jury nog niet compleet was, moesten we nog eventjes wachten. We hebben de tijd gebruikt om wat stoom af te blazen met een leuk spelletje Twister en het heraldiekspel. Daarna mochten de kinderen voor de echte jury zingen en ze deden het geweldig. Ze zongen allemaal uit volle borst en ook de crew deed enthousiast mee!

 

’s Avonds kwam iedereen weer bij elkaar voor het officiële optreden. Alle kinderen hadden wel iets gedaan om zich ervoor zo mooi mogelijk te maken. De zenuwen bij de kinderen waren nu echt goed te merken en deze werden alleen maar erger toen de start van Corsong later begon dan gepland. Om de kinderen iets te kalmeren gingen we allemaal al een keer het podium op om te kijken hoe dat nou was. Een tijdje later was het eindelijk zover; de kinderen gingen optreden. De begeleiders van Bob de Bouwer stonden enthousiast mee te doen recht voor het podium, maar dit was eigenlijk niet nodig. Het nummer werd geëindigd met een mooie polonaise op het kleinste stukje van het podium! De jury was erg positief over de kinderen en dat bleek ook wel in de prijs die ze kregen, namelijk de tweede prijs! Met een beker en een snoepzak werd de avond geëindigd en was iedereen zeer tevreden met het resultaat. 

Klik hier voor meer foto's

Bob de Bouwer 19 augustus 2015

 

Het was alweer de 3e Bob de Bouwer. Met 12 Bob de Bouwers gingen we na eerst wat spelen in de speeltuin aan de slag met de gelaste veren.
 
 
Voordat er gepapt en geplakt kon worden, moesten we eerst de veren van stroken plakband voorzien, zodat we daarna de veren konden plakken met alle lagen papier-maché. Dat ging de Bob de Bouwers weer goed af, zelfs de allerkleinste. Hier en daar hadden ze wat lijm op de shirtjes en zelfs lijm in de haren. De Bob de Bouwers hebben wederom hun best gedaan. Daarna met z’n allen opruimen en de geplakte veren kunnen drogen, zodat we deze binnenkort kunnen voorzien van echte bloemen. Toen allemaal een snoepje en wat drinken en het liedje oefenen voor de Corsong en niet te vergeten alle bijbehorende uitbeeldingen.  
 
Wederom een geslaagde Bob de Bouwer.
 
Tot zaterdag dan gaan we met alle Bob de Bouwers naar Tenniscentrum de Leeuwerik om daar nogmaals het Corsongliedje te oefenen en op te nemen!!
 
Wij hebben er zin in!!
Groetjes namens de Bob de Bouwer crew.
Klik hier voor de foto's!

 

Bob de Bouwer 15 augustus 2015

We zijn met 6 Bob de Bouwers naar het bloemenveld geweest. Daar hebben we eerst geholpen met bloemen toppen en op de kar gooien, daarna zijn we gaan drinken en zingen voor Carina omdat zij jarig was.
Carina trakteerde op lekkere Bob de Bouwer-taartjes, toen we dat op hadden zijn we bloemen gaan knippen om bloemstukjes te maken. Dit werden hele mooie goed gevulde bekers en potten. Na nog even gespeeld te hebben zijn we verder gegaan met toppen tot het tijd was om terug naar de tent te gaan waar we nog even de corsong geoefend hebben. Al met al eengeslaagde zaterdag ochtend.
 

Tot volgende keer
De bob de bouwer crew.

Bob de Bouwer 12 augustus 2015

Zoals altijd begonnen we de eerste Bob de Bouwer met de uitleg van de maquette. Hans Arnouts, een nieuwe ontwerper, legde heel goed uit wat de wagen 'Stemmen' betekent wat er gemaakt wordt: Hoofden, kraaien, gezichten. En hij vertelde wat er gaat bewegen aan de wagen. Ook heeft hij bijzondere bloemen laten zien. Deze waren in een zakje verpakt waar daarna alle lucht uitgehaald is. Nu lijken de bloemen een beetje op klodders verf. Deze techniek zien we straks ook op de wagen.
Na de maquette kregen we nog een rondleiding in de tent en op de steigers. Dank je wel Hans, het was erg leerzaam!

Net als bij het Bloemencorso staan ook  bij Bob de Bouwer veel van de activiteiten in het teken van Vincent van Gogh. Op de eerste bijeenkomst op woensdag 12 augustus hebben we een schilderijtje gemaakt op de manier zoals Van Gogh dat ook deed: tekenen in kleine streepjes. Gelukkig vonden 2 van onze crewleden dit ook een hele leuke opdracht zodat we nu al 6 schilderijtjes hebben.
Deze kunstwerkjes hangen we tijdens het feestweekend in de tent.

Tussen de activiteiten door oefenden we nog voor Corsong 2015. Ken jij het liedje al? Je kunt nog meedoen op 22 augustus. Geef het door aan één van de Crewleden of mail naar bobdebouwer@tstuk.nl.

 

Deze eerste Bob de Bouwer was een rustige start met 5 kindjes. Hopelijk komen jullie snel met meer! Zaterdag 15 augustus gaan we naar het bloemenveld. Breng een grote mok mee (geen bloempot).

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM

Jubileumlied opgenomen

Bob de Bouwer heeft op 16 juli een eigen versie van het jubileumlied opgenomen. Hiervoor gingen we naar Studio Schijf. Het resultaat staat inmiddels op YouTube. Klik op de volgende link om het te horen en zien.

https://youtu.be/d4YW_Ks_x9s

Je kunt nog meedoen met Bob de Bouwer op 22 augustus met Corsong 2015. Geef het door aan één van de crewleden in de tent of stuur een mail naar BobdeBouwer@tstuk.nl

 

Bob de Bouwer oefent Corsong

Op woensdag 8 en zaterdag 11 juli oefenden enkele Bob de Bouwers fanatiek voor de Corsong van 2015. De meeste van hen kende de tekst van het lied al helemaal. Wel zo makkelijk voor de opname!

Donderdag 16 juli gaan we de studio in om het jubileumlied van onze buurtschap door de kinderen in te laten zingen.
 
 

 

7de Bob de Bouwer 2014, woensdag 3 september

 

Nadat alle lagen papier-maché op de borden waren gezet, was het voor de Bob de Bouwers dan eindelijk tijd om te gaan tikken. Voordat de bloemen echter op de borden konden, moest er eerst in elke bloem een spijker. Dit was voor sommige kinderen nog aardig lastig. Gelukkig kregen ze dit snel onder de knie.

Met 11 kinderen waren de 2 volle kisten bloemen aardig snel geprikt. Toen ze klaar waren, kregen alle kinderen een ‘duimpie’. Ze kregen dus een platslagen bier dop op hun duim geplakt met een stuk tape. Sommige kinderen vonden dit een beetje gek voelen. Nadat iedereen een duimpie had, kon het tikken eindelijk beginnen! De meeste kinderen hadden al aardig wat ervaring met tikken door voorgaande jaren en door kindercorso, dus het tikken ging redelijk vlot. Halverwege kwamen we er echter achter dat er niet voldoende bloemen waren om de borden helemaal vol te tikken.

De Bob de Bouwer Crew kwam echter snel tot een oplossing: op de open stukken was er mooi plek voor tekeningen. Het was echter lastig voor de kinderen om dingen te tekenen die te maken hadden met de wagen. Daarom tekende de Bob de Bouwer leiding soms iets voor de kinderen op de borden, zodat zij het vervolgens konden inkleuren. Toen waren de borden helemaal klaar! Na de eerste dahlia’s in de handen te hebben gehad, begon bij menigeen het corsogevoel nu toch echt te prikkelen. De kinderen konden dus ook niet wachten tot het corsoweekend. 

Bekijk hier de foto's

6de Bob de Bouwer 2014, zaterdag 30 augustus

Zaterdag 30 augustus stond de activiteit buurten bij de buurten weer voor de deur. Met 13 kinderen ging de Bob de Bouwer Crew kijken in de tent van andere buurtschappen. Dit jaar stond er echter een extra buurtschap op de planning, namelijk buurtschap Wernhout. In plaats van lopen gingen we dit keer dus met de auto langs de buurten. Aangezien het weer ons niet zo mee zat, kwam dit eigenlijk best goed uit. 

Aangekomen bij buurtschap Wernhout, werden we ontvangen door één van de ontwerpers. Daar kregen de kinderen eerst wat uitleg over de wagen bij de maquette. De kinderen vonden het erg interessant en stelden dan ook veel vragen. Om het voor de kinderen te verduidelijken werd er een kort rondje om de wagen gelopen. Daarna kregen de kinderen de poppen te zien die uit de deurtjes van de koekoeksklok komen. Deze waren helemaal bedekt met alternatief materiaal. Als laatst kregen alle kinderen een bekertje ranja en een snoepje, die in het thema was van onze wagen. Dat was natuurlijk erg leuk. 

Na buurtschap Wernhout vervolgden wij onze weg richting buurtschap Molenstraat. Na een korte uitleg van de ontwerper kregen ook hier de kinderen een bekertje ranja en een snoepje. Daarnaast kregen de kinderen een van karton gemaakt modelvliegtuigje dat ze zelf in elkaar mochten zetten en konden versieren. Dit viel erg goed in de smaak, maar was voor sommige kinderen een beetje lastig. 

Het laatste buurtschap dat we gingen bezoeken, was buurtschap Veldstraat. Voor de ontwerper was het uitleggen van het ontwerp ‘Censuur’ een stukje lastiger dan bij de andere buurtschappen. Hij deed het echter erg goed en sommige kinderen moesten een beetje giechelen bij het verhaal. Ook werden er een aantal interessante vragen gesteld.

 Aangekomen bij onze eigen tent was er nog een kleine verassing voor de kinderen. Daantje Dahlia kwam namelijk op bezoek! Nadat de kinderen hem een rondleiding door de tent hadden gegeven, gingen ze nog even met hem op de foto. Het was dus een erg uitgebreide maar leuke ochtend geweest.

5de Bob de Bouwer 2014, woensdag 27 augustus
 
 
Vandaag zijn we verder gegaan met het plakken van de borden.  Er moesten 3 lagen op de borden geplakt worden en tenslotte de laatste witte laag.  Op deze witte laag wordt dan kan een mooie tekening gemaakt  zodat wij weten hoe we de bloemen moeten tikken. Dit gaan wij woensdag 3 september allemaal weer doen.
 
Ook waren er kinderen die graag eens wilde lassen. Ben je ouder dan 10 dan mag je dit, onder begeleiding van een Bob de Bouwer crewlid, oefenen.
 
In totaal waren er 13 kinderen.
 
 
 
4de Bob de Bouwer 2014, zaterdag 23 augustus
 
Zaterdag 23 augustus zouden we met de kinderen naar het bloemenveld gaan maar omdat er op ons eigen veld die ochtend gespoten zou worden hadden we geregeld dat we op het proefveldje naast buurtschap De Markt mochten plukken. Daar aangekomen waren de kinderen verbaasd dat er zoveel bijzondere soorten dahlia's stonden en waarom op ons veld niet.
Het antwoord hierop was simpel; die vreemde soorten hebben ze met het corso niet nodig en krijgen ze ook niet verkocht.
Toen iedereen voldoende bloemen had om een bloemstukje te maken zijn we terug naar de tent gegaan. Daar aangekomen hebben we de bloemen in de bekers met oase gezet en zo kregen we weer hele mooie creaties.
Daarna nog in de speeltuin gespeeld waar het spel Twister hele leuke (foto)momenten opleverde.

We hopen jullie bij de volgende Bob de Bouwer weer allemaal te zien,
De Bob de Bouwer crew.
 
3de Bob de Bouwer 2014, woensdag 20 augustus
 
Het was alweer de 3e Bob de Bouwer. Met 18 Bob de Bouwers gingen we na eerst wat spelen in de speeltuin aan de slag met de gelaste borden. Een aantal kinderen gingen zelf lassen.
 
Voordat er gepapt en geplakt kon worden, moesten we eerst de borden van stroken plakband voorzien en zodat we daarna de 1e laag papier-maché konden plakken en dat is altijd een lastig karwei. De Bob de Bouwers hebben wederom hun best gedaan. Daarna ook nog even opruimen en de borden kunnen drogen, zodat we volgende week woensdag de laatste lagen erop kunnen plakken. Er was nog heel even tijd om in de speeltuin te spelen en de tijd was alweer om.    
 
Wederom een geslaagde Bob de Bouwer.
 Tot zaterdag weer en denk er aan om je mok mee te nemen!!
Groetjes namens de Bob de Bouwer crew.

Foto's
 
2de Bob de Bouwer 2014, zaterdag 16 augustus
 
Deze dag stond in het teken van een maquette knutselen. Om natuurlijk iets te maken naar het idee van de echte maquette hebben we een aquarium nagemaakt. Ook hebben we weer 2 nieuwe Bob de Bouwers sinds deze dag; Manou en Louis. Gezellig dat jullie er waren. We waren deze ochtend met 9 Bob de Bouwertjes.
 
Met behulp van een mooi voorbeeld en nog wat uitleg gingen we aan de slag. De meegebrachte schoenendoos werd beschilderd en hierna hebben we de kleurplaat met vissen, een zeepaardje en een inktvis ingekleurd.  Bovendien waren er nog echte schelpen die we hebben gebruikt. Nadat we alles gekleurd hadden, hebben we de figuren uitgeknipt. Deze werden gehangen en geplakt in de schoenendoos.  Iedereen heeft er iets moois van gemaakt. Natuurlijk mocht na afloop de maquette mee naar huis. Ondanks het slechte weer hebben we ons hiermee prima vermaakt.
 
We hopen jullie, en nog meer kinderen natuurlijk, a.s. woensdag weer  te zien!
Tot dan!
 
1ste Bob de Bouwer 2014, woensdag 13 augustus
 

De start van Bob de Bouwer 2014 gaat de boeken in met een record. Midden in de schoolvakantie meldden zich op woensdag 13 augustus slechts acht kinderen in de tent. Gelukkig hadden zij er alle acht, samen met de crew heel veel zin in.

Allereerst kregen we uitleg bij de maquette. Een lopende octopus en vliegende vissen die tegelijk ook nog eens duikboot zijn… De ontwerpers Joël en Johan hebben de wagen “Deep sea Explorers” genoemd. Engels voor “onderzoekers van de diepe zee”. En dát is wat de ‘duikbootvissen’ doen. De roggen zweven met een mannetje erin door het water. Die mannetjes zijn de onderzoekers die de zeebodem fotograferen en filmen.
Inmiddels is het traditie dat we na de uitleg op de steiger gaan kijken naar de bouw van de wagen. Ook nu hebben we alles weer van dichtbij mogen bekijken!

Om de namen niet te vergeten maakten de kinderen een button. De crew hoopt natuurlijk alle exemplaren vaak terug te zien op de shirtjes van de kinderen. Een Bob de Bouwer zonder speeltuin kunnen wij ons niet voorstellen. Daar speelden we ‘tikkertje met voetjes van de vloer’ en het heraldiekenspel en natuurlijk was er tijd om gewoon even te schommelen, 

wippen en glijden. Ondertussen werkten de papa’s en mama’s in de tent!
 
Weinig kinderen maar héél veel gedaan en héél veel plezier gehad. Dat is eigenlijk de kortste samenvatting van de eerste Bob de Bouwer.
Wil je nog meedoen? Dat kan! Tot en met 6 september is er op woensdag van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur een Bob de Bouwer.

 

Dankzij Monique Magielse hebben we ook weer een mooi fotoverslag van deze Bob de Bouwer!

 
28 augustus 2013
 
Woensdag 28 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse buurten bij de buurten activiteit. Hoewel we dit normaal gesproken altijd op een zaterdagochtend deden, viel deze activiteit dit jaar op een woensdagavond, omdat de Bob de Bouwer planning wat anders uitviel met het tikweekend dat een week eerder was. Op woensdagavond hebben we echter iets minder tijd dan op zaterdagochtend, dus zijn we in plaats van gelopen, met auto’s naar de buurtschappen Molenstraat en Veldstraat gereden. 
 
We begonnen onze activiteit bij buurtschap Molenstraat. Daar kregen de Bob de Bouwers eerst uitleg over de wagen bij de maquette, wat gevolgd werd door een rondleiding om de wagen. Als afsluiting kregen alle kinderen een glas ranja en een snoepje. Toen vervolgde we onze activiteit naar buurtschap Veldstraat. Ook daar kregen de Bob de Bouwers uitleg over de wagen en de figuratie en wat achtergrondinformatie over de kunstenaar, van wie het onderwerp is afgeleid. Al met al was dit wederom een geslaagde buurten bij de buurten activiteit met onze Bob de Bouwers!
 

24 augustus 2013
 

Vandaag hebben we bloemen gestoken. Normaal doen we dit zaterdags voor Corso. Maar omdat de wagen een week vóór Corso helemaal klaar de vriescel in gaat, beginnen we dit jaar een week eerder.  Er waren zo’n 20 kinderen die gezellig bloemen kwamen steken. Helaas hebben we dit binnen moeten doen want het weer werkte niet echt mee. De gestoken bloemetjes werden op de door ons gelaste, en geplakte borden getikt. Voor de kinderen die het bloemen steken beu waren, werden er kleurplaten uitgedeeld en werd er fanatiek gekleurd.

Helaas was het al weer snel tijd en werden de kinderen opgehaald door hun ouders. We hopen jullie woensdag 28 augustus weer te zien want dan gaan we “Buurten bij de Buurten”.

Denken jullie nog aan de strookjes voor zaterdag 31 augustus?

Groetjes van het BoB de bouwer  team!

Kijk voor de andere foto's HIER

 

21 augustus 2013
 

Vandaag hebben we op de borden nieuwe lagen papier geplakt. Groot en klein deden weer goed hun best.  De laatste laag wit papier werd er ook op geplakt zodat we ze binnenkort  mooi kunnen intekenen en tikken. Vandaag kwamen er ook weer nieuwe Bob de Bouwers bij, nl.: Fleur, Martijn, Tom, Luuk en Robin. Namens de Bob de Bouwer crew: van harte welkom!

Toen we alles weer opgeruimd hadden,  zijn we nog het memory spel gaan spelen met de heraldieken van alle buurtschappen. Martijn was de winnaar en Amy had de tweede plaats. Helaas was het hierna al weer tijd om naar huis te gaan maar we hopen jullie allemaal weer a.s. zaterdag te zien.

Tot dan!!!!

De foto's kun je HIER bekijken

 


17 augustus 2013
 

 

Het was weer gezellig op het bloemenveld met ongeveer 17 kinderen. We begonnen met het afknippen van bloemen, dat heel voorzichtig moest gebeuren omdat er geen knoppen mee afgeknipt mochten worden. Toen we hier mee klaar waren zijn we er mooie bloemstukjes van gaan maken, waar sommige kinderen nog enkele takken met mooie oranje besjes aan toevoegde.
Hierna nog lekker ranja en een snoepje, iedereen nog even op de groepsfoto en daarna alweer terug naar de tent.
 
Groetjes de Bob de Bouwer Crew.

14 augustus 2013
 
Deze Bob de Bouwer kwam langzaam op gang. De scholen zijn weer begonnen, trainingen voor de voetbal, hockey etc. 
Nadat Owen het even uit de doeken gedaan had dat de bus van papa kapot was, en de schade wel mee viel “alleen een lampje kapot”, gingen we met 10 Bob de Bouwers aan de slag.
 
Deze keer gingen we de zelfgemaakte borden plakken met plakband en voorzien van de eerste lagen papier. Eerst plakband plakken van boven naar onder en van links naar rechts. Daarna aan de slag met papier-maché en dat ging erg goed. Tussen door was er natuurlijk tijd voor een snoepje en wat drinken.
 
Nog even in de speeltuin spelen en de tijd zat er al weer op.
Het was ondanks een lage opkomst, toch een zeer geslaagde Bob de Bouwer.
 
Tot de volgende keer. 
Groeten
de Bob de Bouwer Crew
Voor de foto's KLIK HIER

10 augustus 2013
 
Om tien uur in de morgen hadden er zich genoeg kinderen van de Bob de Bouwer verzameld in de speeltuin. Na eerst een halfuurtje lekker gespeeld en gestoeid te hebben, was het tijd om te gaan knutselen. 
 
Elk kindje kreeg een klein blokje tempex, met de bedoeling er een ijsberg van te maken. Als hulpmiddel kregen ze daarvoor een plastic kiwimesje, maar zelfs daarmee was het soms nog wel eens lastig om er de goede vorm in te krijgen! Met een beetje hulp van de leidinggevenden kwamen er uiteindelijk toch een hoop ijsbergjes tevoorschijn uit die blokjes tempex. 
Daarna kregen ze allemaal een tekening van de man in het ijs, Ötzi. Nadat die mooi was ingekleurd en uitgeknipt, werd er een gleuf bovenin de ijsberg gemaakt waar de kleurplaat inpaste. Met een paar ijsstokjes als versteviging bleven de kleurplaten mooi rechtop staan en was het net alsof Ötzi echt uit het ijs kwam! 
Daarna moesten we allemaal natuurlijk nog even op de foto met onze knutselwerkjes in de handen en toen zat deze Bob de Bouwer ochtend er weer op.
 
 

7 augustus 2013

Als Bob de Bouwer van start gaat kunnen we zeggen “over 3
weken is het bloemencorso”.
Woensdag 7 augustus wat het zover.
Op deze regenachtige dag in de zomervakantie meldden zich 20 kinderen aan bij
de Bob de Bouwer-Crew.
Ons buurtschap maakt dit jaar wel een héél bijzondere wagen.
Er was dan ook veel aandacht voor de uitleg die ontwerper Joël gaf bij de
maquette: “Als heel Zundert bloemen gaat tikken zijn wij daar mee klaar en gaan
wij onze wagen in ijs zetten.” 
Hij vertelt over het maken van ijsblokken en
hoe die in de laatste week rondom Özi gebouwd gaan worden.
Omdat ijs heel zwaar is wil Amy graag weten hoeveel de wagen straks weegt. “We maken een kleinere wagen dan normaal,
straks gaat er ongeveer14 ton (14.000 kilo)ijs op.
Een grote wagen zou door het gewicht niet meer te duwen zijn op corsozondag” antwoordt Joël.
Na de uitleg gingen we kijken naar de vriescel en de bouw van de wagen.
Misschien was het door de hoogte dat we helemaal vergeten zijn om Joël te
bedanken voor de uitleg en de rondleiding.
Bij deze alsnog namens de kinderen
en de crew van Bob de Bouwer, onder luid applaus: Dank je wel!

Drie jonge Stukkers zijn al druk met het kindercorso.
Zij hadden de bouwtekeningen (foto) meegebracht en de eerste onderdelen van hun wagen
waren aan het eind van de avond alweer klaar.
Ik kan alvast verklappen dat het ijskoude meesterwerken waren!
Ook hebben we afgelopen woensdag weer een pet versierd.
De vele mooie creaties die dit opleverde zijn te bewonderen op de foto’s op onze site.
Tot en met zaterdag 31 augustus is er op woensdag van18.30
tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur een Bob de Bouwer.
Wil je meedoen?
Kom naar de tent en vergeet je ouders niet.
Hun hulp is in de tent meer dan welkom!
 
 
 
Voor meer foto's klik HIER!

Bob de Bouwer 2013
 
Hieronder kan je de verslagen nog lezen van 2012!
En voor de nieuwe flyer kan je gewoon HIER klikken!!
 

Zaterdag 1 september 2012, corsoweekend.
 
Dat betekent dat het  vandaag alweer de laatste Bob de Bouwer van dit corsojaar was. Het was mooi weer en dus waren de tafels en banken in de speeltuin opgesteld voor het ‘steken van bloemen’. Er waren om 10.00 uur al meteen heel veel kinderen om daarmee te helpen. Gelukkig maar want zo komt de wagen op tijd af! Het mooie aan de opstelling in de speeltuin is dat uiteindelijk (na een half uurtje) de kinderen in de speeltuin aan het spelen zijn en de papa’s en mama’s er voor zorgen dat de bloemen gestoken worden. Soms is een speeltoestel alleen niet helemaal genoeg en bieden bekertjes water een uitkomst in de grote zandbak. De catering van buurtschap ’t Stuk zorgde vandaag voor ranja en fruit en om 12.00 uur zelfs voor boterhammen. Dat smaakt wel na zo’n ochtend actief bezig zijn.
De Bob de Bouwer Crew kijkt terug op leuke corsobouwweken en bedankt alle kids die er bij waren. Tot volgend jaar!
 

7de Bob de Bouwer 29 aug. 2012
20 kinderen waren er op de 7de Bob de Bouwer (woensdagavond) aanwezig.
Dit keer zijn de Bob de Bouwers bloemen op de borden gaan tikken.
Deze borden hadden de kinderen de vorige keer al geplakband en beplakt.
De kinderen mochten hun eigen creatie erop maken met stift.
Waarna de borden getikt konden worden met mooie dalhia bloemen.
Vol goede zin zijn onze Bob de Bouwers dan ook aan de gang gegaan.
Nadat ze klaar waren, gingen de kinderen in het speeltuintje spelen.
Onder het genot van een bekertje ranja en een lekker grabbel snoepje.
Andere Bob de Bouwers zijn gaan lassen of gaan plakken aan de wagen in de tent.
Tot dat het  8 uur was en de kinderen weer werden opgehaald, en de 7de
Bob de bouwer weer afgelopen was.
 
 
Groetjes van de Bob de Bouwer Crew.
 
Voor meer foto's -> KLIK HIER
 

6de Bob de Bouwer 25 aug 2012
Verzamelen bij de tent, verdelen in groepjes en op naar het bloemenveld! Dát stond vandaag op het programma van Bob de Bouwer en dus gingen 6 auto’s met daarin 18 kinderen en begeleiding richting het veld. Helaas viel de aankomst daar in het water. Een enorme regenbui kregen we op ons hoofd. Eerst dus maar wat drinken in het honk.  Het was een flinke bui maar gelukkig duurde die niet lang en konden we toch nog snel het veld in, op zoek naar de mooiste bloemen. Als er een gevonden was knipte een mama of Bob de Bouwer Crewlid hem af totdat de verzameling groot genoeg was voor een bloemstukje.

 
Traditioneel werden er op de platte kar mooie creaties gemaakt in de meegebrachte mokken of boterkuipjes. Sommige met alle kleuren die er maar te vinden waren en anderen juist weer helemaal in één kleur. Na het harde werk gingen we nog even met alle kinderen op de foto waarna het al weer tijd was om terug naar de tent te gaan. Vanmiddag zullen er veel mama’s en oma’s blij gemaakt zijn met een dahliacreatie!

Voor meer foto's -> KLIK HIER

5de Bob de Bouwer 22 aug 2012 


Om 19:00 uur waren er weer 19  BoB de Bouwertjes paraat in het honk en de in speeltuin. Deze dag stond het plakken van de borden en het lassen op het programma. Nadat er weer even gespeeld was in de speeltuin stonden de emmers met lijm, kwasten en papier klaar om de 3de, 4de en 5de laag te plakken. Kliederen met lijm was ook wel leuk om te doen. Sommige kinderen maakten een gebroken arm door er lijm en papier op te plakken. Grote en kleine kinderen hebben samen de borden geplakt. De lassers ( in totaal 5 jongens) hebben ook weer mooie creaties gemaakt onder leiding van JP en Bram. Er was zelfs een “just married wagentje” gelast.
Groetjes van de Bob de Bouwer crew.
 

Meer foto's -> KLIK HIER


4de Bob de Bouwer 18 aug 2012
 
Hallo ik ben Enya.
Ik woon in Westzaan.
Ik ga jullie vertellen hoe ik het vandaag vond.
Ik vond het vandaag bij Bob de Bouwer best saai want we gingen heel veel lopen en dat was niet leuk. De wagens van Veldstraat en Molenstraat waren mooi.
In de middag gingen we papiermache-en
Op de wagen.
En dat vond ik heel leuk!!!
Daarna zijn we naar het concert gegaan.
Van corsong
En dat vond ik heel grappig.
 
Voor meer foto's -> KLIK HIER


3de Bob de Bouwer 15 aug 2012
  Het was niet zo`n drukke avond 14 kinderen maar dat mocht de pret niet drukken.
We zijn begonnen met het plakken van de borden voor op de hekken,
Eerst met plakband en daarna met krant en telefoonboek.
Daarna hebben we nog gedronken, gesnoept en in de speeltuin gespeeld.
We hopen dat jullie volgende keer weer aanwezig zullen zijn, dus tot de volgende
Bob de Bouwer.
De bob de bouwer crew.

2de Bob de Bouwer 11 aug 2012
 
Er waren deze ochtend 20 Bob de Bouwer kinderen aanwezig.
De knutselopdracht van deze ochtend bestond uit het maken van een schuilkelder-kijkdoos.
We hebben eigenlijk de manquette in het klein weten na te maken.
Iedere Bob de Bouwer had dan ook zijn eigen schoenendoos meegebracht.
Door een uitleg te hebben gegeven van hoe we deze kijkdoos gingen maken, zijn we met de kinderen aan deze opdracht begonnen.
Onze Bob de Bouwer kinderen zijn dan ook ijverig aan de gang gegaan met knutselen.
Doormiddel van knippen, plakken en kleuren, heeft iedereen een prachtige schuilkelder-kijkdoos weten te maken.
 
Onder het genot van een bekertje ranja en een kaasstengel, mochten de kinderen die klaar waren met hun kijkdoos lekker in het zonnetje in de speeltuin spelen.
Andere Bob de Bouwer kinderen zijn ijverig verder gegaan met hun las-creaties, waar ze de vorige keer al aan waren begonnen.
Dit alles onder leiding van Jack v. Hoof en JP.
Aan het einde van deze Bob de Bouwer ochtend mochten de kinderen hun schuilkelder-kijkdoos mee naar huis nemen.
Kortom het was weer een gezellige Bob de Bouwer.
Groetjes, Bob de Bouwer Crew.
 
Voor meer foto's -> Klik Hier

1ste Bob de Bouwer 8 aug 2012
Met 17 kinderen is ‘Bob de Bouwer 2012’ van start gegaan op woensdag 8 augustus. Juist op het moment dat het keihard begon te regenen, opende het seizoen voor de kleinere bouwers. Jammer want lekker spelen in de speeltuin ging dus even niet.
Gelukkig is er in de corsotent genoeg te doen om mee bezig te zijn. Na enkele jaren een T-shirt te hebben gemaakt heeft de Bob de Bouwer Crew er dit jaar voor gekozen om petjes te laten kleuren door de kinderen zelf. Dit viel behoorlijk in de smaak en leverde weer mooie creaties op zoals we inmiddels al een beetje gewend zijn van de kinderen van ons buurtschap.
Vijf kinderen meldde zich om te lassen. Door het gemis van de vaste Bob de Bouwer LasCrew ging dit eventjes mis maar gelukkig heeft JP de heren goed opgevangen en ze op weg geholpen met het laswerk. Zaterdag zullen we er extra goed op letten dat ook deze jongens meteen aan de slag kunnen.
 
Na het kleuren van de petjes moesten we even wachten op Marjolein Koeken voor de uitleg van de maquette. Het was ondertussen droog dus konden we in die tijd toch nog even in de speeltuin spelen waar ook wat te drinken en te snoepen was.
Marjolein is één van de ontwerpers  van de corsowagen. Zij vertelde de kinderen wat ’t Stuk dit jaar gaat maken. Een schuilkelder met bange mensen, zonder eten en drinken en het licht uit! “Ondergedoken” dat is de titel van de wagen. De kinderen hebben heel veel vragen gesteld over de maquette en de wagen. Toen iedereen echt alles wist mochten we nog even op de steiger gaan kijken! Dit heeft wel heel veel indruk gemaakt en groot en klein genoten van deze rondleiding. Marjolein, Twan, Rob en de mensen van de Bob de Bouwer Crew, bedankt!
Om iets na 20.00 uur was het voor iedereen weer tijd om naar huis te gaan, moe maar voldaan, uitkijkend naar de volgende keer!
Voor meer foto's -> Klik Hier

NIEUWWWWW!!
 
Sponsoren